15 جاذبه دیدنی بندر لنگه| عکس + آدرس دقیق
فهرست عناوین
بندر لنگه یکی از شهرهای استان هرمزگان است که به دلیل موقعیت جغرافیایی و جاذبه ی دیدنی برجستهای که دارد، سالانه میزبان تعداد زیادی از مسافران است. این بندر دارای سه اسکله مهم با کاربردهای متفاوت است و تردد در آنها فراوان است. این بندر به عنوان نزدیکترین منطقه به مناطق شیخ نشین خلیج فارس مانند دبی، ابوظبی و شارجه نیز شناخته شده است.
بندر لنگه در استان هرمزگان واقع شده و از دوران هخامنشیان به عنوان یکی از مهمترین بنادر ایران و سواحل خلیج فارس شناخته شده است. هوای این منطقه گرم و مرطوب میباشد و جاذبه ی گردشگری زیادی در بندر لنگه وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.
منطقه های نزدیک بندر لنگه :
نزدیک ترین مکان به مناطق شیخ نشین خلیج فارس مانند دبی، ابوظبی و شارجه
جاذبه های بندر لنگه
سایه خوش
سایهخوش منطقهای در نزدیکی خلیج فارس است که صحرا به دریا میپیوندد. شکل عجیب صخرهها و سکوت بیابانی این منطقه، آن را محلی شناختهشده کردهاست. کلوتهای جالب سایهخوش نتیجه فرسایش آب و باد هستند و نخلستانهای آن نیز زیبایی خاصی به منطقه بخشیدهاند.
برای دسترسی به آدرس دقیق سایه خوش روی لینک گوگل مپ کلیک کنید.
علت ایجاد کلوت های سایه خوش :
فرسایش آب و باد
عمارت فکری
عمارت فکری یکی از خانههای تاریخی بندر لنگه است که در دوره قاجار به سفارش عبدالواحد فکری، یکی از تاجران مشهور این شهر ساخته شد. این عمارت با هدف ساخت محل سکونت خانواده و نیز فضای مناسبی برای تجارت و بازرگانی طراحی شده و به دو قسمت داخلی و خارجی تقسیم شده است.
برای دسترسی به آدرس دقیق عمارت فکری روی لینک گوگل مپ کلیک کنید.
برکه دریا دولت
برکه دریا دولت، آب انباری تاریخی است که به عنوان یکی از جاذبه ی دیدنی بندر لنگه شناخته میشود. این آب انبار با دهانهای به قطر ۲۸ متر و عمق ۱۴ متر، سومین آب انبار در ایران بعد از آب انبار کل در گراش، استان فارس و آب انبار سردار در محله راه ری شهر قزوین محسوب میشود. بخشی از آب انبار به دلیل وسعت آن سقف پوشانده شده و بخش دیگر سقف ندارد.
برای دسترسی به آدرس دقیق برکه دریا دولت روی لینک گوگل مپ کلیک کنید.
مشخصات برکه دریا دولت :
با دهانهای به قطر ۲۸ متر و عمق ۱۴ متر
آبشار بدو
وجود آبشار در منطقهای گرم بسیار جذاب است. آبشار بدو در روستای لمزان و سرچشمه اش در کوه بدو داخل بندر لنگه قرار دارد. این آبشار فصلی است، اما با حوضچه های پلکانی منظمی که دارد، یک منظره تماشایی زیبا ایجاد میکند. برای رسیدن به این آبشار، باید مسیری خاکی به طول ۴ کیلومتر را از روستای لمزان پیمود.
برای دسترسی به آدرس دقیق آبشار بدو روی لینک گوگل مپ کلیک کنید.
مسجد ملک بن عباس
مسجد ملک ابن عباس در دوران تیموری ساخته شده و در دورههای صفوی و قاجار مرمت شده است. این مسجد یک شبستان با شش ستون و دو درگاه دارد و مناره آن به سبک هندی و ایرانی ساخته شده است. تنها شبستان و مناره از کل ساختمان باقی ماندهاند؛ با این حال، سبک معماری هندی در بخشهای داخلی مسجد معین است.
برای دسترسی به آدرس دقیق مسجد ملک بن عباس روی لینک گوگل مپ کلیک کنید.
قدمت مسجد ملک بن عباس :
دوران تیموری
قلعه شیخ سلطان المرزوقی
قلعه مغویه یا قلعه شیخ سلطان، مربوط به شیخ سلطان المرزوقی، یکی از حاکمان منطقه و رییس قبیله المرازیق واقع در بندر لنگه است و امروزه به عنوان یکی از جاذبهی گردشگری بندرلنگه شناخته میشود. ظاهراً ساخت این بنا در سال ۱۳۲۱ هجری قمری به پایان رسیده است. این ساختمان دو طبقه با بخشهایی که در برخی موارد تا سه طبقه نیز میرسد، از جمله تعداد زیادی اتاق، حمام سنتی، برج نگهبانی و ۲ بادگیر تشکیل شده است. قلعه دارای دو حیاط داخلی و بیرونی است و تاریخچه حیاط داخلی بیشتر از حیاط بیرونی تخمین زده میشود. دهستان مغویه به عنوان یکی از دهستانهای بخش مرکزی شهرستان شناخته میشود.
برای دسترسی به آدرس دقیق قلعه شیخ سلطان المرزوقی روی لینک گوگل مپ کلیک کنید.
مشخصات قلعه شیخ سلطان المرزوقی :
تعداد زیادی اتاق، حمام سنتی، برج نگهبانی و ۲ بادگیر تشکیل شده است. قلعه دارای دو حیاط داخلی و بیرونی
بندر مقام
بندر مقام یکی از شهرهای بندری استان هرمزگان است که در فاصله تقریبی ۱۷۰ کیلومتری غرب بندر لنگه قرار دارد. این شهر بخشی از شهرستان شیبکوه بندر لنگه است و به دلیل نزدیکی به سواحل صخرهای خلیج فارس شهرت دارد.
برای دسترسی به آدرس دقیق بندر مقام روی لینک گوکل مپ کلیک کنید.
آدرس بندر مقام :
در فاصله تقریبی ۱۷۰ کیلومتری غرب بندر لنگه
فرودگاه بندر لنگه
فرودگاه بندر لنگه در شهر بندر لنگه در استان هرمزگان واقع شدهاست و در سال ۱۲۹۷ شمسی پروازهای بینالمللی خود را به مقاصد انگلستان و هند شروع کرد. این فرودگاه دومین مقصد شرکتهای هواپیمایی بریتیش ایرویز انگلستان و کی ال ام هلند در ایران بعد از فرودگاه بوشهر بوده است. از ۱۴ شهریور ۱۳۸۵، با پرواز بینالمللی بندرلنگه-دبی به عنوان مرز مجاز هوایی شناخته شده است.
برای دسترسی به آدرس دقیق فرودگاه بندر لنگه روی لینک گوگل مپ کلیک کنید.
سال شروع پروازهای بین المللی :
1297 هجری شمسی
مسجد شیخی
مسجد شیخی در شرق بازار مساح بندرلنگه واقع شده و به عنوان یکی از جاذبه ی دیدنی بندر لنگه شناخته میشود. این مسجد، یک بنای قدیمی از دوره زندیه است که چند بار تعمیر، بازسازی و توسعه پیدا کرده است و آخرین بار در سال ۱۴۱۱ هجری قمری بازسازی شده است.
شبستان و ستونهای این مسجد با استفاده از قطعات سنگتراشی شده نقوش گل و بوته دارای زیبایی و جذابیت خاصی هستند. همچنین، پوشش تزیینی اتاق و سردرها و زینت کاری رواقها با استفاده از قطعات سنگ تراشیده آهکی با ظرافت فراوانی صورت گرفته است. نقوش این رواقها، تحت تأثیر سبک نقش و نگار هندی قرار دارند.
سقف مسجد نیز از چوب صندل (یا چندل) ساخته شده است که این چوب از هندوستان و مومباسا به این منطقه آورده شده است.
برای دسترسی به آدرس دقیق مسجد شیخی روی لینک گوگل مپ کلیک کنید.
تزیینات مسجد شیخی :
قطعات سنگتراشی شده نقوش گل و بوته، پوشش تزیینی اتاق و سردرها و زینت کاری رواقها با قطعات سنگ تراشیده آهکی، سقف مسجد از چوب صندل
جزیره لاوان
جزیره لاوان، با جمعیت حدود ۲۰۰۰ نفر و مساحت ۸۱ کیلومتر مربع، سومین جزیره بزرگ استان هرمزگان پس از قشم و کیش است. این جزیره در آبهای خلیج فارس، بین بندر مقام، جزیره شیدور (مارو) و ساحل نخیلوه قرار دارد.
لاوان فاصله ۱۱۷ کیلومتری تا بندر عسلویه و ۱۴۷ کیلومتری تا بندر لنگه دارد. روستاهای مسکونی لاوان شامل لاز، لازه و کفیله میباشند.
در گذشته، لاوان با نام “شیخ شعیب” شناخته میشد؛ اما با پیشنهاد شرکت ملی نفت ایران و موافقت وزارت کشور در سال ۱۳۳۷، نام این جزیره به “لاوان” تغییر یافت. لاوان به معنی “مامور تقسیم آب قنات” است و از ریشه کلمات عربی “لاو” (سفید) و “وان” (نگهبان، محافظ) تشکیل شده است. در فرهنگ اعراب لاوان، نام پسرانهای است.
برای دسترسی به آدرس دقیق جزیره لاوان روی لینک گوگل مپ کلیک کنید.
موقعیت مکانی جزیره لاوان :
۱۱۷ کیلومتری تا بندر عسلویه و ۱۴۷ کیلومتری تا بندر لنگه
چشمه آب گرم بادون
چشمه آب گرم بادون در مسیر بندرلنگه به سمت روستای گزیر واقع شده است. آب چشمه از شکافهای سنگهای مارنی خارج شده و در داخل یک استخر با مساحت ۲۴۰ متر مربع جمع میشود که در اطراف آن ساخته شده است. این آب برای مصارف کشاورزی به کار میرود.
مساحت چشمه آب گرم بادون :
240 متر مربع
جزیره شیدور
جزیره مارو، یک جزیرهٔ بیسکنه و بیمسکون با شکلی ذوزنقهای است که مساحت تقریبی ۱٫۲ کیلومتر مربع دارد و از سطح دریا حدود ۱۰ متر بالاتر قرار دارد. حدود ۹۸ هکتار از این جزیره به عنوان پناهگاه حیات وحش در نظر گرفته شده است و تالاب شیدور به مساحت ۸۷۰ هکتار بخش دیگری از آن را تشکیل میدهد. سواحل جزیره مارو بیشتر صخرهای هستند و در بین آنها، سواحل ماسهای به طول ۵۰ تا ۲۰۰ متر وجود دارند.
جزیره مارو یکی از پاکترین و دست نخورده ترین مناطق جنوبی کشور است؛ اما به دلیل سفرهای غیرقانونی و خرابکاری در سالهای اخیر، آسیبهای بسیاری را تحمل کرده است. این جزیره دارای هیچ چشمه یا آب سطحی نیست و بارندگی در آن بسیار کم است. مالکیت جزیره مارو متعلق به دولت است.
برای دسترسی به آدرس دقیق جزیره شیدور روی لینک گوگل مپ کلیک کنید.
مساحت تالای شیدور :
98 هکتار
بندر چارک هرمزگان
بندر چارک یکی از بنادر برجسته هرمزگان است و به عنوان یک جاذبه ی گردشگری در بندر لنگه شناخته میشود. این بندر دارای شناورهای مسافربری و لندینگ کرافت (برای انتقال بارهایی مانند خودرو) است و از طریق دریا میتوانید از بندر چارک به جزیره کیش سفر کنید و همچنین وسیله نقلیه خود را با استفاده از لندینگ کرافت به این جزیره منتقل کنید. در این مسیر، ۹ مسافربری و ۱۵ شناور لندینگ کرافت در حال فعالیت هستند.
برای دسترسی به آدرس دقیق بندر چارک هرمزگان روی لینک گوگل مپ کلیک کنید.
امکانات بندر چارک هرمزگان :
۹ مسافربری و ۱۵ شناور لندینگ کرافت
تنگه بنو
تنگه بنو یکی از مقاصد جذاب و هیجانانگیز است که برای یک روز بینهایت شاد و پرماجرا مناسب است. این دره افسانهای، به خصوص مسیر رسیدن به آن، با افسانهها و داستانهای ماجراجویانه و خطرناک که ما میشناسیم، متفاوت است. اگر شما هم یک بار این مکان را ببینید، خودتان متوجه خواهید شد؛ زیرا برای رسیدن به این تنگه شگفتانگیز، باید یک سفر پرهیجان را آغاز کنید. وقتی به این مکان میرسید، کوههای بلندی را خواهید دید که باید از آنها عبور کنید و این تنها آغاز مسیر است.
بعد از عبور از کوهها و صخرهها، نوبت به آبنوردی میرسد و باید در آب غواصی کنید و از ۱۲ آبگیر، شناکنان عبور کنید. پس از طی کردن این مسیر سخت و پرپیچ و خم، دنیایی از شگفتی و زیبایی در برابر چشمانتان ظاهر میشود. درهای که با صخرههای بلند و حوضچههای آب آبی فیروزهای رنگ محصور شده است و بسیار دیدنی است. برای عبور از تنگه، شما باید در این آب خنک و زیبا شنا کرده و از گذرگاهی باریک و تنگ عبور کنید.
تنگه بنو شامل تقریباً ۱۰ آبشار و ۱۲ حوضچه است که عمق آنها معمولاً بین سه تا پنج متر است. آب حوضچهها در اینجا شفاف، آبی و در برخی موارد گرم است؛ اما در سایه صخرهها، بسیار خنک میشود و شما حتی ممکن است احساس سرما کنید. اگر شما مهارت لازم در شنا را دارا بوده و تجهیزات مناسب را داشته باشید، می توانید با پرش و شیرجه وارد حوضچهها شوید و تجربه هیجانانگیزی را تجربه خواهید کرد.
برای دسترسی به آدرس دقیق تنگه بنو روی لینک گوگل مپ کلیک کنید.
مشخصات تنگه بنو :
۱۰ آبشار و ۱۲ حوضچه با عمق بین سه تا پنج متر
آبگرم خست
آبگرم خست که دارای خواص درمانی برای بیماریهای پوستی و روماتیسم است، در فاصله دو کیلومتری از روستای اسلام آباد، در توابع شهرستان بندرلنگه قرار دارد و به عنوان یکی از جاذبههای گردشگری بندرلنگه شناخته میشود. هر ساله تعداد زیادی گردشگر به این مکان جذب میشوند. در نزدیکی چشمه، چندین خانه خالی از سکنه، یک مسجد، چند کاروانسرا، یک آسیاب قدیمی و یک آبانبار واقع شدهاند.
برای دسترسی به آدرس دقیق آبگرم خست روی لینک گوگل مپ کلیک کنید.
جاهای دیدنی آبگرم خست :
چندین خانه خالی از سکنه، یک مسجد، چند کاروانسرا، یک آسیاب قدیمی و آبانبار