غار خرسین کجاست ؟ | بهترین زمان + نکات بازدید
فهرست عناوین
یک ساختمان بزرگ به نام گنبد نمکی خرسین در منطقه سیاهو قرار گرفته است. این گنبد، منطقهای گسترده را در اطراف خود فرا گرفته است و میزبان جاذبههای جالبی مانند آبشارها، چشمهها، بلورها و قندیلهای گل کلم است. یکی از بناهای طبیعی در داخل گنبد، غار خرسین نام دارد. این غار، با شکلهای متنوع نمکی که در آن وجود دارد، یکی از زیباترین غارها و جادبه های استان هرمزگان محسوب میشود.
جاذبه های منطقه کوه نمکی خرسین:
- آبشارها
- چشمهها
- بلورها
- قندیلهای گل کلم
معرفی غار خرسین
کوه نمکی خرسین یک ساختمان منحصربفرد است که نوک آن با پوششی از بادام کوهی تزئین شده است، در حالی که قسمتهای جانبی آن به وسیلهٔ فشارهای درونی زمین به صورت نمکی ظاهر میشود. به دلیل نمکی شدن خاک، این قسمتهای جانبی فاقد پوشش گیاهی هستند. در این گنبد، اشکال انحلالی نمک به صورت متنوع شکل گرفتهاند. با این حال، آب شوری که از این گنبد جاری میشود، بر روی زمینهای کشاورزی اطراف و منابع آب شیرین منطقه تأثیرات مضری دارد. غار خرسین که درون این گنبد قرار دارد، یکی از محبوبترین مقاصد گردشگری در استان هرمزگان است.
غار خرسین یکی از غارهای بکر و ناپیوسته در استان هرمزگان است. محیط این کوه شامل سنگهای ناپایدار و نمکی است، بنابراین نیاز به حذر و احتیاط در طی بازدید از این غار وجود دارد. دهانه غار ارتفاع سه متر، عرض چهار متر و طول کل غار ۱۷۸ متر است.
در طول مسیر داخل غار خرسین، قندیلهای نمکی فراوان دیده میشوند که تماشای آنها تجربهای بینظیر را به همراه میآورد. علاوه بر این، در قلب غار، یک آبشار نمکی به ارتفاع ۱۲ متر به شگفتی بینندگان نمایان است.
مشخصات غار خرسین :
- دهانه غار ارتفاع سه متر، عرض چهار متر و طول کل غار ۱۷۸ متر
- آبشار نمکی به ارتفاع ۱۲ متر
غار خرسین کجاست ؟
غار خرسین هرمزگان در نزدیکی روستای خرسین، در دهستان سیاهو، قسمتی از بخش مرکزی شهرستان بندرعباس قرار دارد. این منطقه دارای چشماندازهای طبیعی بینظیری مانند ستونهای نمکی، آبشارها، چشمههای نمکی و دیگر جاذبههایی است.
- آدرس غار خرسین : بخش سیاهو، روستای درگز در شمال شرقی بندرعباس و در فاصله ٨٠ کیلومتری مرکز استان هرمزگان
- فاصله غار خرسین تا بندر عباس: حدود ۱۰۰ کیلومتر
- فاصله غار خرسین تا میناب: حدود ۱۷۰ کیلومتر
غارنوردی در غار خرسین
با ورود به غار و پس از طی مسافتی کوتاه، وارد تالاری میشوید که به عنوان بزرگترین و تنها تالار در این غار شناخته میشود. پس از حدود ۱۰ متر پیشروی در این تالار، به یک حفره یا به اصطلاح “گربهرو” میرسید که در سمت چپ قرار دارد و شما را وارد راهروی اصلی غار میکند. این راهرو، بدون وجود راههای جانبی ، به طول ۱۷۰ متر به داخل غار ادامه پیدا میکند. با ورود به راهرو، به سادگی شیب غار را تشخیص میدهید. این شیب به سمت بالا تا انتهای غار ادامه دارد.
متوسط ارتفاع این راهرو تا انتهای غار حدود سه متر است و عرض آن در بخشهای گستردهتر بین ۵ تا ۱۰ متر متغیر است. در طول مسیر، تعدادی گربهرو و راهرو کوتاه و تنگ وجود دارد که پیشروی را کمی کند میکنند. در امتداد مسیر، قندیلهای نمکی فراوان دیده میشوند که جزئیات زیبایی از این غار زیبا و بکر را به نمایش میگذارند. لازم به ذکر است که جریان آب شور در غار حضور دارد و با توجه به شیب غار در فصل زمستان و بارشهای فراوان، سرعت قابل توجهی دارد و به سمت خارج از غار جریان مییابد. پس از حدود یک ساعت غارنوردی، به انتهای غار میرسید.
ارتفاع و عرض راهروی غار خرسین :
ارتفاع راهرو تا انتهای غار حدود سه متر و عرض آن ۵ تا ۱۰ متر
بهترین زمان بازدید از غار خرسین
بهترین زمان بازدید از غار خرسین هرمزگان در اوایل بهار و تابستان است، زمانی که بارش باران کمتری رخ میدهد. با توجه به ناپایداری دیوارهها و محیط کوه خرسین، بازدید از غار در فصلهای با بارش شدید توصیه نمیشود.
بهترین زمان بازدید از غار خرسین هرمزگان:
بهار و تابستان
نکات بازدید از غار خرسین
- به دلیل عدم دسترسی به آب آشامیدنی درون یا نزدیکی غار، باید پیشبینیهای لازم را انجام دهید.
- رعایت نکات ایمنی در بازدید از غارها ضروری است.
- توصیه میشود با راهنما یا در قالب تور گردشگری به غار مراجعه کنید.
- در سفر به مناطق مختلف، به باورهای محلی احترام بگذارید.
- با خرید از محصولات بومی و اقامت در خانههای بومگردی، به رونق اقتصادی منطقه کمک کنید.
- طبیعت یک گنج است. از آن محافظت کنید و از هرگونه آسیب به آن جدا خودداری کنید.